Tennis in zijn huidige vorm wordt gespeeld sinds 1873. De naam is afgeleid van het Franse woord “tenez!” wat “pak aan! (de bal)” betekent. Het is een sport die qua opzet niet het ingewikkeldst is, maar wel razendsnel gaat en de volgorde van puntentelling (0>15>30>40) geen duidelijke betekenis heeft. Vandaag behandelen we de benodigdheden die je nodig hebt om een tenniswedstrijd te spelen.

 

Tennisracket

Als je een tenniswedstrijd wil spelen moet je toch echt een tennis racket kopen. Tennisrackets variëren enorm in prijs. Je kunt nieuwe tennisrackets vinden voor €40 in de afprijzing, maar als je het echt goed wil doen kun je makkelijk honderden euro’s uitgeven aan het tennisracket. Veel tennisspelers hebben zelfs meerdere tennisrackets mocht het racket kapotgaan tijdens de match kapotgaan. Er zijn enkele bekende merken voor tennisrackets. Zo kun je kiezen voor Babolat tennisrackets, Dunlop tennisrackets, Head tennisrackets, Prince tennisrackets en Wilson tennisrackets.

 

Tennisschoenen

Bijna net zo belangrijk als een tennisracket zijn de tennisschoenen. Goed voetenwerk is enorm belangrijk bij tennis. Je krijgt hierdoor een actiever spel met meer precisie en balcontrole. Die ene extra stap kan leiden tot een beter geslagen bal omdat je de bal in het midden van het racket raakt. Een goede tennisschoen kan hieraan bijdragen. Voor elke ondergrond (gras, gravel en hardcourt) zijn er verschillende soorten tennisschoenen die allemaal andere eigenschappen hebben. Enkel bekende merken voor tennisschoenen zijn Adidas, Asics, Babolat, Head, K Swiss, New Balance en Wilson.

 

Tennisballen

Een tennisbal is ook onmisbaar bij een tenniswedstrijd. Veel mensen denken dat alle tennisballen gelijk zijn, maar dit is een misvatting. Elke bal is geschikter voor specifieke tennisbanen, spelers en speelniveaus. Zo heb je voor kinderen verschillende ‘stage’ ballen. Voor volwassenen is er de keuze tussen drukloze en gasgevulde ballen. Drukloze ballen gaan langer mee, maar zijn minder comfrotabel. Een gasgevulde bal gaat juist weer minder lang mee, maar speelt wel fijner. Topmerken op het gebied van tennisballen zijn Dunlop, Wilson, Babolat, Head en Tyger.