Daar sta ik dan. Voor het eerst in de CrossFit ‘box’ tussen de gewichten en barbells. CrossFit is voor sterke mannen die zware gewichten in de lucht gooien. Dit was altijd mijn associatie wanneer ik het woord ‘CrossFit’ hoorde. Toch vraag ik me af of dit beeld waar is, want ik hoor steeds meer mensen om me heen die CrossFit beoefenen. Zal dit toch niet alleen tot de fitte uitverkorenen onder ons behoren?

Vorige week durfde ik de hoge drempel van de Allround CrossFit box over te stappen. Tot mijn verbazing zag ik niet alleen grote mannen, maar een samengestelde groep vol enthousiaste sporters. Hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak. Er wordt elke dag een Workout of the Day gegeven, WOD, die bestaat uit verschillende oefeningen. Vandaag bestaat de workout uit snatches en push ups. De gepassioneerde coach verwelkomt iedereen en legt uit wat de oefeningen inhouden.

Na de warming up en flexibiliteit oefeningen, sta ik voor mijn barbell. Klaar om te beginnen aan de snatches en push ups. Voor wie niet weten wat snatches zijn, zoals ik tot deze les, dit is een oefening waarbij je springend in een squat positie de barbell boven je hoofd tilt. Slik. De coach legt stap voor stap uit hoe deze oefening moet worden uitgevoerd. Na het oefenen van de techniek gaat de muziek harder. We gaan we los, klaar om deze workout te knallen.

Daar sta ik dan, in de box van Allround CrossFit. Bezweet en voldaan, net zoals de andere sporters. Er wordt gehighfived en de groep geeft elkaar complimenten. Het is mijn eerste les, maar ik heb nu al het gevoel dat ik erbij hoor. Dit is dus wat er bedoeld wordt met ‘De CrossFit Community’. CrossFit blijkt niet alleen tot de uitverkorenen te behoren, maar is ook geschikt voor een leek zoals ik. Wel een leek met drie dagen spierpijn.

Vanaf 1 oktober is er een actieweek waarin studenten op vertoon van hun studentenpas op elke doordeweekse dag gratis mee kunnen doen aan de WOD van 10 tot 11 uur. Kijk hier voor meer informatie: https://www.crossfit-groningen.nl/

Zie ik je daar? Vast!

Tot snel!

Céline