We worden tegenwoordig doodgegooid met allerlei gadgets die ons leven makkelijker of leuker maken, omdat we voor veel handelingen te lui zijn om ze te doen. Zo zijn er mokken die automatisch roeren en is er een basketbalset voor op de wc. In dit artikel bespreken we enkele gadgets waar je écht wat aan hebt. Deze gadgets verbeteren je gezondheid of helpen je met het letten op je gezondheid.

Slaapsensor

Een slaapsensor meet hoe lang het duurt voordat je ’s avonds in slaap valt, hoe vaak je wakker wordt en hoe lang je geslapen hebt. Een goede kwaliteit slaap is namelijk belangrijk om een heldere geest te hebben. Een slaapsensor zoals die hierboven beschreven wordt, kost ongeveer 150 euro. Als je meer geld over hebt voor meer functionaliteiten, dan zijn er ook slaapsensors met ingebouwde led-lamp en wekkerradio. Ook kun je met deze slaapsensor in slaap dommelen met Spotify muziek en wakker worden met aangenaam gekleurd ligt. Ook geeft deze slaapsensor meer gegevens, zoals de laagste en hoogste kamertemperatuur die nacht, het geluidsniveau en de lichtsterkte in je slaapkamer.

Luchtbevochtiger

Droge lucht kan zorgen voor geïrriteerde luchtwegen en ogen. Ook kan droge lucht funest zijn voor meubels en houten vloeren, omdat deze uitdrogen, krimpen en scheuren. Een luchtbevochtiger van bijvoorbeeld shopvoorgezondheid voorkomt dit. Er zijn vier soorten luchtbevochtigers: Koudwaterverdampers, stoombevochtigers, luchtwassers en ultrasone vernevelaars. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus verdiep je hier goed in. Ook moet je bij luchtbevochtigers ook goed bedenken in welke kamer je hem wil gebruiken. Elke luchtbevochtiger heeft namelijk een bepaalde capaciteit in kubieke meter die die aan kan om te bevochtigen. Een luchtbevochtiger maak je ongeveer elke twee weken schoon om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Het is ook raadzaam om de luchtbevochtiger na gebruik helemaal te legen en elke keer vers water te gebruiken. Ook dit voorkomt de groei van bacteriën en schimmels.